Udtalelser

TIDLIGERE ELEVER

Benjamin – forår 2017

Sangerlinje

Benjamin var elev på sangerlinjen i foråret 2017. Benjamin fortæller om motivationsgrundene til at vælge at tage på en højskole, hvad han socialt og personligt har fået ud af det, og om de dybe venskaber, han har fået i løbet af sit ophold.

Bertil – forår 2017

Musiklinje

Bertil var elev på vores forårshold 2017 på musiklinjen. Han havde lyst til at bruge et ½ år på at spille musik. Bertil fortæller om, at han ville have en pause, før han skulle videre på universitetet efter gymnasiet.

Natasja – forår 2017

Sangerlinje

Natasja var elev på vores sangerlinje og fortæller om, hvorfor hun netop valgte Musik og Teaterhøjskolen og sangerlinjen her. Natasja fortæller om at blive udfordret og udvikle sig og stifte bekendtskab med helt nye genre og glæden ved at udvide horisonten.

Oliver – forår 2017

Musiklinje

Oliver var elev på musiklinjen i foråret 2017. Oliver fortæller om at bruge tiden på at finde ud af, hvad han skulle bagefter (studieretning) og glæden ved at kunne fordybe sig og fokusere på musikken – at have et frirum til at spille en masse musik – samt glæden ved at møde nye mennesker og få venner for livet!

Siv – forår 2017

Musiklinje

Siv var elev på vores musiklinjen og havde bas som hovedinstrument på musik. Siv har gået på efterskole, hvor hun havde en fed tid. Hun ville gerne opleve noget nyt. Siv fortæller om det store spring at skulle ud og møde en masse nye mennesker men også muligheden for at starte på en ’frisk’ og møde nye venner for resten af livet.

Sofie – forår 2016

Teaterlinje

På forårsholdet 2016 var Sofie elev på teaterlinjen på Musik og Teaterhøjskolen. Sofie fortæller om sine personlige overvejelser ved at vælge vores højskole, undervisningen i teater og fællesskabet.

Kasper – forår 2016

Teaterlinje

Kasper gik på forårsholdet 2016. Han var elev på vores teaterlinje og fortæller om at finde ud af, hvad det vil sige at lave teater/skuespil og den gode blanding af undervisning, sociale aktiviteter og fede temafester.

Amina – efterår 2016

Teaterlinje

Amina fortæller om, hvorfor hun gerne ville på en højskole med teaterundervisning, om festerne og det sociale liv, og hvad hun fik ud af sit højskoleophold på Musik og Teaterhøjskolen.

Elina – efterår 2016 & forår 2017

NyCirkus Linje

Elina var elev på vores efterårshold 2016 og forårshold 2017 – begge semestre på NyCirkus-linjen. Her fortæller Elina om grunden til, at hun valgte vores højskole, og hvordan hun har fået mere selvtillid og ambitioner samt hendes faglige udvikling.

Lars – efterår 2015

Elektronisk Musik Linje

I efteråret 2015 var Lars elev på Musik & Teaterhøjskolens elektroniske musiklinje. Han fortæller om de fagligt kompetente undervisere og det inspirerende sociale sammenhold på højskolen.

Ida – efterår 2015

Elektronisk Musik Linje

Ida var elev på vores efterårshold 2015 på elektronisk musik. Hun fortæller om sin motivation for at begynde på vores højskole, og hvad hun fagligt og personligt har fået ud af opholdet.

Det er jo fuldstændig fantastisk - det sociale på sådan en højskole. Man blir låst ned i sådan en boble (…) og man lever så tæt op af hinanden, så man blir jo en slags familie. Det er en fuldstændig ubeskrivelig følelse.

KENDISSER

Jon Stage
Underviser foråret 2016
Danser og koreograf

 

“På Musik og Teaterhøjskolen er der højt til loftet, kreativitet og ambitioner, professionelle rammer og rå skabeloner.” – Jon Stage

 

Jon Stage er selvstændigt udøvende scenekunstner og har undervist i dans siden 2003. Mødet imellem kroppen og gulvet, hvor både fysikken, teknikken og mentaliteten bliver udfordret, fascinerer Jon. Han arbejder hovedsagligt med breakdance, moderne dans og improvisation, men har også erfaring med mange andre danse stilarter. Jon startede med at danse break 2001, og blev den første mandelige moderne danser uddannet i Jylland i 2008. Dette blev hans springbræt ind i en verden af dans og scenekunst. Jon har danset med i og koreograferet prisvindende forestillinger, og arbejder som projektmager, iværksætter, eventmager, danser og musiker. Læs mere om Jon på www.jonstage.com

Per Vers
Ord-ekvilibrist og freestyle rapper

 

”Det lille gule mejeri i Toftlund er et helt særligt sted, hvor alle infiltrerede kommer gladere, smukkere, klogere og stærkere ud i den anden ende. Jeg har optrådt på Musik og Teaterhøjskolen snart 10 gange i løbet af årene og glæder mig til at vende tilbage!” – Per Vers

Jeanett Albeck
Elev foråret 2001
Musiker og del af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed

 

“Foråret 2001; året hvor jeg trådte mine sko som elev på Musik og Teaterhøjskolen. En enormt vigtig og afgørende tid for mine valg, både hvad angår livet og karrieren senere hen.

Højskoletiden var en tid, hvor jeg kunne afprøve alt og stille mig selv en masse spørgsmål, nogle blev besvaret andre gør det sikkert aldrig.

Men et helt afgørende for mig var spørgsmålet omkring, hvad det er jeg kunstnerisk gerne ville med mit liv. Og selve beslutningen om at det var den kunstneriske vej jeg ville vælge at gå. Som jo hurtigt kan blive blandet op med tvivl og andre udslettende elementer.

Overalt hvor vi bevæger os, bliver alting puttet i kasser og man skal hele tiden stå til regnskab for, hvad det er for en kasse, man hører til. Jeg vidste, at jeg elskede teater, og at musik var noget, jeg bare lavede, men jeg kunne ikke placere mig selv i nogen af de kasser, jeg hele tiden stødte ind i. Højskolen opmuntrede mig til at tænke uden for kasserne og at afprøve og undersøge og lede efter det, som jeg allerhelst ville.

Jeg har lavet et hav af forskellige ting siden, alt fra Bakkesangerinde på Bakkens Hvile, til korsanger på diverse pop plader til reklameskuespiller i Ghana, til komponist og skuespiller på en hel masse teaterforestillinger rundt om i landet.

Et af højdepunkterne kom her i foråret, da vi vandt en Reumert for Årets Musikforestilling for Anne Linnet teaterkoncerten Hvid Magi. Jeg arrangerede musikken og medvirkede i forestillingen som spillede på Betty Nansen teatret i København.” – Jeanett Albeck

 

 

Jeanett Albeck er en del af det banebrydende kunstnerkollektiv, Sort Samvittighed, bestående af 10 kvinder, der med stor kærlighed fortolker især markante kvindelig kunstnere. Senest med den totalt udsolgte forestilling TOVE!TOVE!TOVE! i 2015 om Tove Ditlevsens liv og forfatterskab. I 2011 modtog Sort Samvittighed en Reumert for teaterkoncerten HVID MAGI med deres originale fortolkninger af Anne Linnets sangskat.

Jeanett spiller også i bandet O’Hara, som laver tryllepop blandet med elektronisk rock. De optrådte på Roskilde Festival i 2015.

Kresten Osgood
Trommeslager og jazzmusiker

 

“Jeg har været på Musik og Teaterhøjskolen to gange, og jeg kan mærke, at dette er et sted, hvor der er et helt utroligt potentiale for at arbejde med musik, teater og andre kunstformer. Det kræver en vis åbenhed at skabe et sted, hvor det kan blomstre op. Dels tager det tid og kalder på vekslende arbejdsmetoder, og man skal være parat til at omfavne det ukendte både i kunsten og i dagligdagen. Det fornemmer jeg, at man kan på Musik og Teaterhøjskolen” – Kresten Osgood

Per Wium
Foredragsholder og forfatter
Specialist i The Beatles

 

“Jeg har holdt musik-foredrag på Musik og Teater Højskolen et par gange. Jeg er kørt glad og opstemt derfra. Det har jeg fordi højskolen SYDER af atmosfære og engagement. Lærerne er engagerede, og eleverne er det! Der er en fed stemning af ‘lad os blive klogere og bedre sammen’! Jeg glæder mig allerede til næste gang :-)” – Per Wium

Jonatha Brooke
Amerikansk folk rock singer-songwriter og guitarist

 

“Musik og Teaterhøjskolen is an exciting and possibility-filled place. Every time I am there I am so impressed with the imaginations of the students AND the faculty. Creativity is so hard to protect these days, this school is rare sanctuary for your wildest dreams.” – Jonatha Brooke

Jeg har været på Musik og Teaterhøjskolen to gange, og jeg kan mærke, at dette er et sted, hvor der er et helt utroligt potentiale for at arbejde med musik, teater og andre kunstformer

Bestil Brochure

Book Rundvisning

Tilmelding

Kontakt

Bestil Brochure

Book Rundvisning

Tilmelding

Kontakt

Musik & Teaterhøjskolen