Dans

Dans på vores højskole med den kreative krop i fokus. Dans for livet!

Når vi skriver “dans for livet”, mener vi det helt bogstaveligt. Her får du ikke bare et ophold fuld af dans; det, du lærer, kan du trække på resten af livet.
På danselinjen lærer du at forstå og arbejde med din krop både på og uden for scenen. Du lærer teknikker og metoder til at blive en stærk, selvstændig og alsidig danser. Vi giver dig værktøjer, som du kan bruge i en dansekarriere eller på videre studier inden for andre kreative fag og fysiske udtryksformer.

Du får også indsigt i dansehistorie og –teori, og sammen vil vi gå på opdagelse i det, der sker i danseverdenen netop nu.

Hvis du drømmer om et liv fuld af dans, fysisk teater og koreografi, er danselinjen på Musik og Teaterhøjskolen et givende og solidt skridt i den rigtige retning. Her bliver du udfordret som både solo- og ensembledanser og gennemgår fysisk, koreografisk og kunstnerisk træning.

Udover et ophold fyldt med spændende danseoplevelser kommer du til at være på en skole, som tilbyder gode indendørs- og udendørsfaciliteter, venner for livet, udfordringer, studietur og højtuddannede undervisere, som også er udøvende kunstnere.

Danse Højskole
– Emner i undervisningen

MODERNE DANS (CONTEMPORARY DANCE)

Vi underviser i en kombination af teknikker fra moderne dans, såsom release technique, arbejde på gulv og ’blød akrobatik’ m.m. Målet er at opbygge en stærk og alsidig krop gennem en forståelse af bevægelsens og det fysiske udtryks elementære bestanddele.

KOREOGRAFI

Vi undersøger, hvordan man kan gå til en kreativ proces, og hvordan man kan komponere både solo- og gruppeværker. Som elev på danselinjen får du en grundlæggende indføring i koreografisk tænkning, så du kan skabe værker på egen hånd. Sammen analyserer vi andres dansearbejde og studerer koreografi i workshops med både praktiske og teoretiske opgaver.

IMPROVISATION

Gennem improvisation arbejder vi med forskellige bevægelsesprincipper og –kvaliteter. Du kommer til at udforske dine egne bevægelser og dine fysiske styrker og begrænsninger. Du får improvisationsværktøjer og bliver fortrolig med at skabe dit eget materiale. Derudover arbejder vi både som en gruppe og individuelt med at skabe improviserede bevægelser og dans til scenen.

SOLOUNDERVISNING

Som elev på højskolen, har du i løbet af dit ophold mulighed for at tilvælge dans, som soloundervisning mod ekstra betaling. Din sololærer er professionel danser.

KONTAKTIMPROVISATION / PARTNERING

Det er, når vi bevæger os sammen som en enhed, kropsligt og mentalt synkroniseret, at magien sker: i den fælles oplevelse. I kontaktimprovisation lærer du at indgå i en relation til andre dansere, så I sikkert kan lave løft, spring og akrobatik.

KAMPSPORT

For at blive bedre dansere bruger vi elementer fra forskellige kampsportdiscipliner. Kampsport indeholder meget sofistikerede former for bevægelse, og alle med interesse for fysiske udtryksformer og teknikker. Du kan lære meget ved at studere kampsport. Inspirationskilderne er capoeira, brasiliansk jiu jitsu, kung fu, systema og aikido. Vi kommer til at lege med nogle af teknikkerne og på den måde udvide vores forståelse af, hvad det vil sige at være danser.

Undervisere i Dans

My Nilsson
Jon Stage

Bestil Brochure

Book Rundvisning

Tilmeld

Kontakt

Musik & Teaterhøjskolen